В Холандия билетът се отчита от спирка до спирка, и в Бургас ли ще е така?-питат жители на „Меден рудник”

В Холандия билетът се отчита от спирка до спирка, и в Бургас ли ще е така?-питат жители на „Меден рудник” - E-Burgas.com

Десетки въпроси, свързани с новостите при въвеждането на транспортната схема  задаваха жители на „Меден рудник. Повечето бяха любопитни за цената на билета, за смарт картите и дали разстоянието ще влияе на цената.

„В Холандия билетът се отчита от спирка до спирка, и в Бургас ли ще е така?-интересуваха се хората. Оказа се, че на този етап билетът ще запази цената си, с тази разлика, че ще е електронен. „Да, ще стане като в Холандия, разстоянието ще повлияе на цената, но това за сега няма да се случи, това ще е на късен етап.”-каза заместник-кмета Красимир Стойчев.  Той уточни, че смарт картите след време ще се превърнат в city card, с която ще може да се заплаща синята зона, таксите за музеите и други обществени услуги на територията на общината.

Хората, дошли на общественото обсъждане в „Меден рудник” се вълнуваха най-вече за прикачването от автобус на автобус и изчезването на 211. След приемане на новата транспортна схема, живеещите в селото, в зоните В и Г ще пътуват до „Мосю Бриколаж” с тролей и ще се прикачват на бързата линия до центъра на града.

Предвижда се новата транспортна схема да влезе от началото на месец юни. Тогава се очаква да заработи и системата за  елетронните билети.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини