В Бургас: Баща блудства с дъщеричката си, социалните нехаят

В Бургас: Баща блудства с дъщеричката си, социалните нехаят  - E-Burgas.com

От Центърa за подкрепа на деца в риск се оправдаха с работното си време

8-годишно момиченце от Бургас системно става жертва на сексуално посегалство от страна на баща си, а социалните институции в града не правят нищо по въпроса. Случаят бе оповестен в репортаж на "Господари на ефира" по Нова телевизия. Всички психолози работили с детето са категорични в заключнието си, че над него е извършелно сексуално насилие от страна на бащата. Детето дори описва подробно, как е било събличано голо и целувано по устата с език. 

След развода на родителите му момиченцето е настанено при родителите на баща му, който няма право да се вижда с него, освен в определени дни и само в присъствието на психолог. Мъжът обаче системно нарушава тази забрана, а от Центъра за обществена подкрепа на деца в риск към Община Бургас се оправдаха, че не могат да осъществят контрол, тъй като работното им време е от 08:30 до 17:00 часа. Още по-странно е, че наказателното дело срещу бащата е прекратено. 

Според Вера Иванова, която е председател на Конфедерацията за защита правата на децата, момиченцето отдавна е трябвало да бъде настанено в кризисен център с другия родител, а с него да работят психолози. Държавната агенция за закрила на детето обаче не е наравила нищо по този казус, въпреки че е била оведомена. От Агенция социално подпомагане пък отговорили, че проверка е направена и всичко е наред.

 

Коментари

Още от последните новини