В "Братя Миладинови" не забравят премахнатата пешеходна пътека

В
В протеста от миналата есен се включиха много ученици

Пореден опит да бъде възстановена премахнатата пешеходна пътека на бул. "Стефан Стамболов" ще направят жителите на комплекс "Братя Миладинови". В няколко блока в съседство вече се събират подписи, които ще бъдат внесени в Общински съвет - Бургас.

Гражданите настояват пешеходната пътека между бар "Кашмир" и ул. "Места" да бъде възстановена, тъй като закриването й им причинява ежедневни проблеми с пресичането и ги принуждава да заобикалят.

Припомняме, че пешеходната пътека бе премахната през миналата есен, когато улицата бе ремонтирана по проекта Интегриран градски транспорт. Още тогава бе организиран протест, но от общината все пак изпълниха намерението си. В момента бул. "Стефан Стамболов" е затворен за пресичане изцяло между ул. "Дунав" и бул. "Сан Стефано", което прави отсечка от около 400 метра в една от най-натоварените части на града. Според гражданите това на практика разсича на две к-с "Братя Миладинови" и прекъсва много от удобните връзки към обектите от двете страни, сред които има и училища. 

В началото на тази година пък оградата на въпросното място бе разбита от неизвестни извършители, а бургазлии започнаха да пресичат незаконно през импровизираната вратичка, което само по себе си бе предпоставка за пътни произшествия. От общината тогава се заканиха, че ще снимат и наказват всички нарушители, но без да искат публикуваха в сайта си снимка на работниците, които ремонтират обекта, вместо на вандалите. 

Коментари

Още от последните новини