Уволниха следовател Иван Христов, но не заради връзки с местния ъндърграунд

Уволниха следовател Иван Христов, но не заради връзки с местния ъндърграунд - E-Burgas.com
Снимка: бТВ

Един от най-коментираните следователи в региона бе освободен от длъжност. Иван Христов нееднократно е свързван с името на Митьо Очите от различни местни и национални медии. Скандал около името на следователя се разрази и малко след престрелката в Слънчев бряг между хора на Очите и Божо Кравата. След поредица от публикации, свърващи Христов с Димитър Желязков, той все пак излезе с коментар като отрече каквито и да е взаимоотношения с местния ъндърграунд.

Решението за освобождаването на Христов от длъжност е взето от ВСС.

Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет, на основание чл. 195, ал.1, т. 3 от ЗСВ констатира наличие на несъвместимост по отношение на Иван Христов Христов – следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – гр. Бургас, поради упражнявана от него търговска дейност. С оглед на констатираната несъвместимост Прокурорската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 7 освободи Иван Христов от длъжността „следовател“", съобщават от пресцентъра на ВСС.

Докладът е изготвен от Комисията по професионална етика във връзка с образувана преписка по сигнал на прокурор Рени Кирилова от Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура за наличие на несъвместимост съгласно чл. 195 от ЗСВ по отношение на следовател Христов, се казва още в съобщението до медиите.

Коментари

Още от последните новини