Увеличават заплатите на военните от 2018

Увеличават заплатите на военните от 2018 - E-Burgas.com

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще има увеличение на заплатите на военнослужещите от 1 януари следващата година.

"По-добро увеличение на заплатите ще получат именно онези части, които действително са на терен, полагат повече усилия и службата им е по трудна. Това означава войници, сержанти, младши офицерски състав и бойните поделения", заяви Каракачанов.

Той коментира и скандалът „Грипен".

"Спорове и скандали за съжаление винаги е имало, когато става въпрос за милиарди, с които трябва да се превъоръжава армията, но мога да ви уверя, че този път, при закупуването на тези самолети, няма да има игричките и тарикатлъците като при закупуването на предишните, защото това, което се е случило е позор - предишното закупуване на бойна техника... Вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили и ще видите, че по наше желание са завишавани цените с десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява", допълни още той!

Във Варна военният министър присъства на военната клетва,положена от курсантите от випуск 2022-рина Военноморските сили и на първия випуск военни лекари./ cross.bg

Коментари

Още от последните новини