Утре- „среща на върха“ при кмета за спасяването на Черноморец

Утре- „среща на върха“ при кмета за спасяването на Черноморец - E-Burgas.com

stadion_chernomoretzВ понеделник от 14 часа в кабинета на бургаския кмет ще се състои своебразна "среща на върха" на която ще се търсят варианти за стабилизирането на футболния клуб и акционерното дружество Черноморец, в което общината участва с апортна вноска на градския стадион. При кмета Николов са поканени водачите на групите съветници на ГЕРБ-Димитър Людиев, на БСП-Евгений Мосинов и на НФСБ-Ангел Божидаров.

Срещата е по искане на инициативния комитет за спасяването на бургаския клуб, включващ бивши футболисти, треньори и фенове. От комитета са се срещнали предварително с градоначалника Николов, както и със  съветниците от групите на ГЕРБ, БСП и НФСБ. Самата среща е по идея на лидера на бургаските социалисти Евгений Мосинов, който в петък представи на заседание на правната комисия свой план за установяване на контрол върху дружеството изцяло от общината. За целта Мосинов предложи да се избере временна комисия от съветници и представители на общинската администрация, която да започне преговори с другия акционер-Петрол Холдинг за придобиване на акциите му.

В петък стана ясно, че след намеса на кмета Николов държавното дружество ВиК ЕАД, което е кредитор на Черноморец е спряло насрочената за шести април публична продажба на една от тренировъчните зали на рушащия се стадион в квартал "Акациите". Седмица преди това Мосинов внесе в общинския съвет своя докладна записка, с която поиска кмета да предприеме действия по спиране на публичната продажба. 

Коментари

Още от последните новини