Условна присъда за Даниел, който прегази дете в Бургас

Условна присъда за Даниел, който прегази дете в Бургас  - E-Burgas.com

 Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Даниел Катрапелов на „Лишаване от свобода" за срок от 2 години и 8 месеца  и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години. Съдът отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от 4 години.

Съдът призна подсъдимия Даниел Катрапелов за виновен в това, че на 2 май 2015 г., вБургас, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 8-годишния Страхил С на бул. "Тодор Александров"., като деецът е избягал от местороизшествието. Четири часа по-късно той бе арестуван. 

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. При постановяването на своя съдебен акт, съдът се ползва от събраните доказателства в досъдебното производство и от направените самопризнания на подсъдимия. В съдебното заседание съдът конституира като частен обвинител майката на пострадалото дете.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи наказание от 3 години „Лишаване от свобода", с 5 – годишен изпитателен срок на изтърпяване на наказанието. Представителят на частния обвинител предяви  искане за наказание в размер на 1 година „Лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно ефективно. Защитата на подсъдимия обърна вниманието на съда към смегчаващи вината обстоятелства на извършеното деяние и поведението на пострадалото дете, допринесло за съставомерния резултат.

Окръжен съд – Бургас отмени наложената мярка за неотклонение „Подписка" спрямо обвиняемия, но остави мярката за процесуална принуда да не напуска пределите на страната, до влизането в сила на произнесената присъда. Определението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред въззивната инстанция.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини