УМБАЛ-Бургас вече приема пациенти по нов, по-бърз и ефективен начин, вижте как (Снимки)

УМБАЛ-Бургас вече приема пациенти по нов, по-бърз и ефективен начин, вижте как (Снимки) - E-Burgas.com

УМБАЛ-Бургас официално представи новата си регистрация и прием на пациенти в най-голямото здравно заведение в областта, с което цялостно е променена системата на обслужване.

Входът, откъм Спешния център, където и е шокова зала, вече е вход единствено за санитарни автомобили, линейки и носилки. Всички останали пациенти минават през централния вход на болницата, където постъпват на регистратура, там се въвеждат паспортните им данни и биват насочвани към съответните супервайзъри, медицински и немедицински лица към спешен илип планов кабинет или към медицински център „Николай Чудотворец“, който също има представители на регистратурата.

След проведен преглед-консултация или манипулация пациентът следва отворените врати, минава и излиза, уточниха още от ръководството на УМБАЛ-Бургас. Ако е за хоспитализация цялата документация се поема от задната страна на регистратурата, където се извършват всички проверки на документи, попълват се необходимите декларации. Цялата процедура става в рамките на 4-5 минути, уверяват от ръководството на болницата. Ежедневно ще дежурят по 6 души на смяна, нощем ще са трима служители.

„Досега това е отнемало много повече време. Не сме най-добрите, идеята е да станем по-добри. Ако досега сме били оприличавани като море от бездушие, това ще го променим. Идеята на всичко това е да сме отворени към пациентите, да улесним техния достъп, да върнем, ако не усмивката, то поне доброто отношение на хората към нас и ние към тях“, обясни новият изп. директор на УМБАЛ-Бургас д-р Мирослав Обрейков.

Той заяви още, че плановете на ръководството на болницата са краткосрочни и ясни. Следващата стъпка ще бъде подобряването на материалната база в детските отделения, за което вече имат план. Това потвърди и зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков, който сподели че болницата тази година ще има възможност да извърши ремонти освен на двете си детски отделения, както и да се закупят 10 нови апарата за хемодиализа и да се ремонтират 3-та и 4-та реанимационни зали.

Гости на днешното официално откриване на новата регистрация освен д-р Шарков бяха още представители на Регионалната здравна инспекция, общинската администрация и народни представители.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини