УМБАЛ Бургас е домакин на семинар по редки болести

 УМБАЛ Бургас е домакин на семинар по редки болести   - E-Burgas.com

За втора година УМБАЛ Бургас ще е домакин на семинар по редки болести „Да добавим живот!“. Събитието, чиито организатори са Национален алианс на хора с редки болести и Национална асоциация на хора с дефицит на растежния хормон, се осъществява със съдействието на Бургаската болница. То ще се състои в петък (16-ти юни) от 14:00ч. в аулата на УМБАЛ Бургас ( в стария корпус).  

Семинарът е част от кампанията на Националния алианс на хора с редки болести, която цели да се повиши осведомеността за различните видове заболявания  и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях. Тази година негово мото е „Научният подход дава безкрайни възможности”.

„Научните познания ще допринесат за по-ранно диагностициране на пациенти с рядко заболяване, намиране на правилно лечение и лекарство, както и до подобряване на техния живот”, заявяват организаторите. В събитието ще се включат водещи лекари, като се очаква да пристигнат около 50 души с редки заболявания от цялата страна.

Семинарът ще бъде открит от председателя на Алианса на хората с редки болести – Владимир Томов. След това лекции ще изнесат д-р Станислава Панайотова, проф. Евгения Христакиева, доц. Гергана Петрова, д-р Марияна Симеонова, д-р Адил Кадъм, д-р Анжелина Генчева и д-р Здравка Тодорова. Сред официалните гости ще бъдат представители на здравни институции в Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини