Укрепват кейова стена в Пристанище Бургас с 5 млн. лв. през зимата

Укрепват кейова стена в Пристанище Бургас с 5 млн. лв. през зимата - E-Burgas.com

ДП "Пристанищна инфраструктура"- ТП-Бургас, обяви обществена поръчка за укрепване и рехабилитация на кейова стена в района на 5 кейово място в Пристанище Бургас. Целта е възстановяване на неговата функционалност и безопасност при извършване на товаро-разтоварните дейности. Предварителната стойност е 4 900 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 150 дни. Оферти се подават до 29 януари 2018 г., ще бъдат отворени на 30 януари 2018 г. Огледи могат да се правят всеки работен ден от 9:00 до 17:30 часа след предварителна заявка.

Ремонтът е предвиден за зимния сезон, защото тогава морската вода е най-бистра и работата на водолазите ще е донякъде улеснена.

Проектното решение включва изпълнение на сондажни изливни пилоти с диаметър 900 мм през 3 м, разположени в пилотен ред пред старата стена и образуващи рамкова конструкция с изливни пилоти с диаметър 900 мм зад старата стена. Проектът предвижда отстраняване на наносен слой по дъното пред кейовите стени по ивица с ширина 10 м чрез драгиране със смукачна техника до проектната дълбочина. Ще бъдат изпълнени сондажни изливни пилоти: Сондажните пилоти пред и зад кейовите стени се изпълняват по технология с въртеливо сондиране без големи динамически въздействия, с обсадна тръба. Изпълнението на всички водолазни работи трябва да става при спазване на действащите специфични правила за работа и охрана на труда под вода.

Коментари

Още от последните новини