Уикенд в Странджа: Стотина ентусиасти вървяха от Варвара до връх Папия (снимки)

Уикенд в Странджа: Стотина ентусиасти вървяха от Варвара до връх Папия (снимки) - E-Burgas.com

Във втория ден от похода ще се включат още толкова участници, въпреки прогнозата за дъжд

Около 100 човека се включиха в първия ден на панормамната разходка от село Варвара до връх Папия, организирана от Клуб за приключения сред природата "Зелена Странджа". Очаква се днес в похода да участват поне още толкова, въпреки прогнозите за влошаване на времето следобед. 

12-километровият маршрут преминава през естествени дъбови гори и борови култури, изкачва се леко в посока връх Папия, минавайки през параклис "Св. Богородица", подсича върха и се спуска отново към село Варвара, като се разкриват гледки към Маслен нос, Приморско, Китен, Лозенец, Царево, Варвара и Ахтопол. По това време на годината панорамите се открояват по-добре, защото гората все още няма листа. Част от дърветата и храстите обаче вече за цъфнали и много от участниците в похода вързаха своите мартеници по клонките им. 

В последно време събитията на "Зелена Странджа" се радват на все по-голям интерес, което показва, че бургазлии имат голямо желание да прекарват повече време сред природата. Нови походи ще бъдат организирани и през следващите два уикенда, като се очаква маршрутите да бъдат обявени скоро. 

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини