Удар! Три телефонни измами за 16 хил. лв. само за ден в Бургас

Удар! Три телефонни измами за 16 хил. лв. само за ден в Бургас - E-Burgas.com

Възрастен бургазлия на косъм да даде още 20 хил. лв. на измамниците

Вчерашният ден се оказа много силен за телефонните измамници в града, които успяха да съберат близо 15 хил. лв. от трима измамени бургазлии. 

Първата жертва на мошениците е 74-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Патриарх Евтимий". Жената била измамена по класическата схема "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници", като хвърлила през терасата си сумата от 3000 лв., 1500 евро и златни накити. Впоследствие бургазлийката изтеглила от банката още 1500 евро, като и тях хвърлила през терасата. Така общата сума набъбнала до цели 9000 лв.

78-годишен бургазлия пък се размина на косъм да предаде сумата от 20 000 лв. по същата схемата. В началото той хвърлил през терасата сумата от 1800 лв., но впоследствие изтеглил 20 200 лв от банката, които по съвет на мнимия полицай скрил в хладилника.  По някое време обаче осъзнал, че е измамен и сигнализирал в Първо Районно управление – Бургас за случая без да даде втората парична сума. 

Бургазлийка на 72-години от к-с "Зорница" е предала 5000 лв. отново по същата схема. Тя изтеглила парите от банков клон, след което ги оставила под пейка пред входа на блок 9 в "Зорница". 

Работата и по трите случая продължава. 

Коментари

Още от последните новини