Училищните столове в Бургас лъснаха с нова визия (Снимки)

Училищните столове в Бургас лъснаха с нова визия (Снимки) - E-Burgas.com

С изцяло нова модерна визия и разнообразно меню ще посрещнат учениците на 15 септември училищните столове в Бургас. Помещенията бяха амортизирани, на много места имаше мухъл. Сега интериорът е изцяло обновен и предразполагащ. Извършени са мащабни вътрешни ремонти с поставяне на изолация и интериорни декорации, боядисване. Изцяло е сменена и мебелировката в помещенията за хранене. Кухненските блокове са с изцяло ново оборудване.

Кметът Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева проследиха лично етапите на ремонтните дейности в столовете, за които бяха избрани фирми-изпълнители. Ангажиментът на новите наематели бе да обновят изцяло трапезарията и кухненските боксове до началото на учебната година.

Само в 6 училищни стола в Бургас ремонтните дейности не стартираха в срок. Причината е, че изборът на наемател се обжалва от фирми, които не са спечелили съответните обществени поръчки. След приключване на тези процедури, ремонтите веднага ще стартират и там.

Цялостната реконструкция на училищните столове е част от Програмата за здравословно хранене на Община Бургас. Ремонтът на амортизираната и остаряла база в столовете на всички училища е втората сериозна крачка, заложена в концепцията на програмата, след въвеждането на здравословно и пълноценно хранене в детските градини.

Галерия
Коментари

Още от последните новини