Учениците в Бургас ще учат занаят с чисто нова техника

Учениците в Бургас ще учат занаят с чисто нова техника - E-Burgas.com

Заменят с нови старите стругове, фрези и машини в бившите техникуми

Четири професионални гимназии в Бургас ще бъдат оборудвани със специализирана техника, която да случи в практическото образование на учениците. Община Бургас вече е обявила обществената поръчка за доставка на техниката с обща стойност 347 637 лв. Парите са осигурени по ОП "Региони в растеж" 2017-2020. 

Става дума за Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (Механото), ПГЕЕ "Константин Фотинов" (Електрото), ПГСАГ "Кольо Фичето" (Строителния) и професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ (ТОХА).

Освен спеиализирана техника, гимназиите ще получат таблети и компютри, които са записани като отделна обособена позиция в обществената поръчка. 

Механото, Електрото и Строителният ще бъдат оборудвани с изпитателни стендове, стругове, разстъргващи машини и фрези, шлосерски изделия, косачки, косачки за тревни площи и друга специализирана техника. 

В Тоха ще получат кухненско оборудване, включващо чисто нови хладилници и фризери, домакински принадлежности и предмети за домашна употреба и принадлежности за ресторантьорство, домакински роботи, миксери за хранителни продукти, електронагревателни уреди, уреди за подгряване на ястия, печки, електрически фурни,микровълнови печки, скари за печене и котлони.

Коментари

Още от последните новини