Учениците от Английската гимназия впечатлиха американския посланик

Учениците от Английската гимназия впечатлиха американския посланик  - E-Burgas.com

Посланикът на САЩ в България- Н. Пр. Ерик Рубин остана възхитен от езиковото ниво на учениците от бургаската английска гимназия по време на негово посещение в училището. В края на миналата седмица посланик Рубин бе официален гост на АЕГ „Гео Милев“ в морския град. Дипломатът бе придружен от г-н Мат Хагенгрубер, аташе по културните и образователните въпроси към Посолството на САЩ.

Изключително впечатление на дипломата направиха отличните познания на учениците по английски, владеенето на лексикалните и езикови норми и комуникативните умения на чуждия език. Планираното време за дискусия се оказа недостатъчно за всички въпроси, които учениците искаха да обсъдят и срещата продължи по-дълго от предвиденото. Очаквано, основно място заеха темите за образователните и квалификационните програми в САЩ за чуждестранни ученици и студенти. Дипломатът изрази готовност за оказване на реална помощ на училището, като се ангажира с подкрепата на кариерното развитие на учениците и учителите, които желаят да усъвършенстват своите умения в квалификационни и други обучителни програми.

В края на срещата присъстващите ученици получиха подарък – великолепния „Речник на американските идиоми“ от Марвин Търбан. Домакините от своя страна оказаха внимание към госта с Плакета на училището, връчен от директора Жаклин Нейчева, както и с авторска картина на талантливата възпитаница на училището- Божидара Топчиева.

Коментари

Още от последните новини