Ученици от Музикалното раздават над 1000 мартеници на бургазлии

Ученици от Музикалното раздават над 1000 мартеници на бургазлии - E-Burgas.com

Над 1000 мартеници, изработени от възпитаниците на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще бъдат раздадени днес в Бургас. Това ще се случи в 8 търговски обекта на територията на Общината. Всеки клиент ще получи красива ръчно изработена мартеница за здраве и благополучие.

Инициативата на училището по изкуства е под мотото „Подари мартеница за здраве и късмет”. Тя е част от един нов  проект на Националната мрежа за децата „Училището като център в общността“, в който участие ще вземат 20 училища от цяла България.

Идеята е  училищната общност  - ученици, родители, учители, служители, партньори и приятели, да стане още по-жива и по-ефективна, да гради заедно училищните стратегии, политики, ценности и правила.

Искаме  да дарим повече усмивки на хората на 1 март, коментират идеята си  децата и преподавателите от Музикалното училище и допълват , че мартеницата е символ на мира и любовта, на здравето и щастието.  А според поверието в белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения - топлотата, на приятелството и взаимната обич.

Коментари

Още от последните новини