Ученици от Математическата гимназия посетиха наркодело в съда

Ученици от Математическата гимназия посетиха наркодело в съда - E-Burgas.com

Своеобразен интерактивен завършек на учебната година направиха ученици от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков", с посещение на открити съдебни заседания на Районен съд - Бургас. Младите хора наблюдаваха наказателен процес, в който подсъдимия бе привлечен като обвиняем за държание на наркотични вещества. По предложение на Районна прокуратура – Бургас, подсъдимия бе освободен от наказателна отговорност и съдът му наложи административно наказание.

След приключване на заседанието последва дискусия, в която учениците задаваха въпроси на съдията – докладчик по делото, Анатоли Бобоков. Лекторът представи разгледания правен казус и мотивите за наложеното наказание. Магистратът бе провокиран да разкаже удовлетворен ли е от своята професия и за най - сериозното дело, което е гледал.

Посещението на учениците в Съдебна палата - Бургас бе част от образователния процес „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", по който бургаски окръжни и районни съдии, прокурори и следователи изнасяха открити уроци през учебната година. Образователната програма на ВСС се класира на второ място в първото „Изложение на Европейската мрежа на съдебните съвети", което се проведе този месец в Лисабон, Португалия.

Коментари

Още от последните новини