Ученици наредиха изложба в Областна управа

Ученици наредиха изложба в Областна управа - E-Burgas.com

През 2018 година СУ „ Иван Вазов"  навършва 60 години от създаването си. Бургаското училище отбелязва годишнината с редица инициативи. Една от тях е изложба на тема „Отечество любезно, как хубаво си ти". Същата бе открита в Областна администрация Бургас и включва рисунки  на ученици от 6-ти, 7-ми и 9-ти клас. В своите творби децата представят  визията си за красотата на българската природа, за свещените български традиции, за неповторимия и одухотворен Бургас, за любимото училище.

„Благодаря Ви, че избрахте първата инициатива по повод юбилея ви да се проведе в сградата на Областна администрация - символ на българската държавност. Пазете традициите и отстоявайте българския дух", с тези думи заместник областният управител проф. Севдалина Турманова откри изложбата.

„Училище Иван Вазов вече 60 години гордо носи името на Патриарха на българската литература и възпитава в патриотичен дух и български традиции поколения наши съграждани. То е образователна институция с история, дала на България известни лекари, юристи, дизайнери, актьори, поети, журналисти, реализирани и успели представители от всички професии. Мисията на ръководството и екипа на СУ „Иван Вазов" е да продължим традициите на възпитание в патриотичен дух и любов към родината, да помогнем на децата да намерят себе си, да станат част от историята на нашата институция и да оставят в нея частица от себе си.", приветства присъстващите директорът на училището –Виктор Григоров.

Изложбата ще гостува в Областна администрация Бургас до 9-ти март.

Галерия
Коментари

Още от последните новини