Ученици доброволци ще залесяват местност в Айтос

Ученици доброволци ще залесяват местност в Айтос  - E-Burgas.com

Около 2-3 хиляди ученици се очаква да се включат в доброволчески проект с много инициативи

Ученици ще залесяват местност в Айтос, като това е само една от многото инициативи, които предстоят в Бургаска област. Те са част от проекта „Доброволчеството като метод за личностно развитие“, финансиран от Министерството на младежта и спорта и спечелен от Обществения дарителски фонд в Бургас.

Многобройните дейности на местната организация дала възможност да се кандидатства по проекта, а осигурените средства за доброволчеството са 24 хил.лв. Един от ангажиментите на фонда, е проектът да покрие колкото се може повече общини в Бургаско.

Инициативата по залесяването ще е първата, която предстои и е в средата на този месец. Държавното горско стопанство ще съдейства, като са поканени всички училища на територията на областта.

През декември пък е предвиден концерт „Младите таланти на Бургас“, който ще представи различни перформанси на младежи, няма да е със състезателен характер, но идеята е да се представи младежкото изкуство в различни аспкети, както и да се повишат техните умения.

Основният момент е срещата на поколенията, която многократно е организирана в Бургас до момента. Тук ще бъдат организирани дейности, в които младежи и пенсионери доброволци ще обнеят опит, и ще научават нови места чрез съвместна активност чрез кулинарен ден, в който пенсионрите ще представят пред младежите автентични български рецепти, дигитален ден – младежите ще обучават пенсионерите в нови технологии и спортен полуден с различни игри.

Регионалното управление на образованието пък тази годна ще бъде основен партньор по проекта.

Коментари

Още от последните новини