Учат децата в "Меден рудник" как да пресичат

Учат децата в

Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортните произшествия бе отбелязан нетрадиционно и от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, които посредством серия от мероприятия, подкрепиха хората, засегнати от проблема „тежки катастрофи”.

В самия ден – 20-ти ноември полицейските служители заеха възловите кръстовища в к-с „Меден Рудник” с натоварен пътен трафик, като с присъствието си напомняха, че отговорността за настъпването на ПТП е обща – и на пешеходци, и на велосипедисти, и на водачи на МПС. Безопасността на движението е преди всичко толерантност на пътя, като се изисква разумна скорост на движение, шофиране в трезво състояние и при използване на предпазни колани и каски. 

В инициативата се включиха и деца от детска градина „Чайка” в к-с „Меден Рудник”, които проведоха практическо занятие по безопасност на движението на пътното платно пред входа на детската градина. Съвместно с полицейските служители малчуганите разучиха правилата за правилно пресичане по пешеходна пътека, като нагледно изминаха няколко пъти трасето, обучавайки се първо да погледнат наляво, а после надясно преди да пресекат.

С родителите на децата се проведе нарочна родителска среща, на която служители от Четвърто Районно управление – Бургас и сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас коментираха безопасността на движение и превантивните мерки за недопускане на пътни инциденти. С малчуганите дни по-рано се проведоха две превантивни занятия по темите : „Моят безопасен път до детската градина” и „Пешеходните пътеки – видове и опасности на пътното платно”.

За радост на подрастващите в двора на детска градина „Чайка” беше паркиран полицейски автомобил, в който те можеха да седнат и със собствените си ръце да включат светлинните и звукови сигнализации. 
 

Коментари

Още от последните новини