Участниците в мелето заради руските мотористи са с актове за хулиганство

Участниците в мелето заради руските мотористи са с актове за хулиганство - E-Burgas.com

Лицата, провокирали конфликта на изхода на Бургас по време на посещението на руските рокери „Нощни вълци“, са установени и задържани. На четирима от тях  са съставени актове с констатации за хулиганство , съобщиха от прокуратурата.

Вчера (30.06) сутринта русофили и русофоби се сбиха на бензиностанция ОМВ в Бургас. Според участниците в мелето, агресията била провокирана от среден пръст. Най-напред е имало словесна престрелка между двете рупи, след това пререканията прерастнаха в бой и късане на дрехи.

Случаят е докладван в Районна Прокуратура Бургас, като Прокуратурата взе участие в образуваното производство със становище, че се касае за престъпление по чл.325 ал.І от НК – хулиганство и материалите следва да се изпратят на Районна Прокуратура Бургас за образуване на досъдебно производство.

Снимка: БНР

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор и прекрати наказателното производство, като изпрати материалите по компетентност на Районна прокуратура Бургас. По случая е образувано досъдебно производство срещу виновните лица за престъпление по чл.325 ал.І от НК, който се касае за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За това престъпление законодателят е предвидил наказание до две години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Коментари