Трима задържани за разораните дюни до къмпинг „Смокиня”, грози ги затвор

Трима задържани за разораните дюни до къмпинг „Смокиня”, грози ги затвор  - E-Burgas.com
снимка: bTV

Багеристите твърдят, че са ангажирани от поръчителя срещу 1000 лв.

Установен и задържан е човекът, поръчал разораването на дюните до къмпинг „Смокиня”. Задържани са и двамата багеристи, които са изравнили терена и на практика са унищожили дюните. Това съобщи в предаването „Тази сутрин” по bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Багеристите твърдят, че са ангажирани от поръчителя срещу 1000 лв. Багерът е открит скрит близо до местопрестъплението.

Заподозреният поръчител твърди, че не е ангажирал никого. Твърди също, че е собственик на имота, но не му е известно как точно в неговия имот двама багеристи са изравнили терена, уточни Арнаудова.

Задържаният е от Бургас, не ни е известно да се занимава с някакъв бизнес, изтъкна говорителят на главния прокурор.

Дори мъжът в действителност да е собственик на този имот, всеки български гражданин е длъжен да спазва законите. Дюните са защитена територия и независимо в чий имот са, не могат да се извършват действия, с които те да се унищожават или повреждат, каза говорителят на главния прокурор.

На въпрос дали задържаният поръчител е човекът, който е имал каравана на къмпинга и сред хората се говори, че е обяснявал, че дюната му пречи, Арнаудова  посочи, че не може да потвърди това обстоятелство. „Дали лицето, което сме задържали, притежава каравана и дали е правило подобни изявления, към този момент не е известно на органите на разследването”, заяви тя.

Наказанието за престъплението е до 3 г. лишаване от свобода и глоба.

Коментари

Още от последните новини