Три събития изпращат първото издание на Порт Прим Арт Фест

Три събития изпращат първото издание на Порт Прим Арт Фест - E-Burgas.com

Последният ден от фестивала включва и литературно представяне и филмова прожекция

В събота, 14 октомври, Бургас ще изпрати Порт Прим Арт Фест. Програмата за финалния ден от фестивала, включва няколко интересни събития, който си струва да посетите.

В 15:00 часа, в Гранд Хотел и СПА Приморец, ще гостува Мария Касимова-Моасе - журналист, консултант по етикет и протокол, медия консултант и трейнър с многобройни изяви на малкия екран и на страниците на многобройни печатни издания и популярни уеб портали. Тя ще представи книгата си "Близки срещи със смесени чувства", която обхваща различни истории, представени по много жив и увлекателен начин. 

От 18:00 часа, в Магазия 1 на Морска гара, ще бъде открита обща изложба на творците: Атанас Гаджев, Валери Чакалов,  Георги Миленов, Долорес Дилова, Наталия Абаева, Камен Старчев, Моника Попова, Стефан Божков. Очакват ви прекрасни разностилови творби, сред които всеки може да открие нещо свое. Авторите са изключителни имена, с много богата творческа история, участници в многобройни общи и самостоятелни изложби и носители на различни награди и у нас, и в чужбина.

В същото време и час – 18:00 в Магазия 1, стартира и прожекция Видео Арт. Тя включва селекция от 11 късометражни филма от 8 държави. Всички ленти са с български субтитри. Общата им продължителност, е 1 час и 37 минути - колкото пълнометражен филм. Куратор на прожекцията е Георги Кръстев. Той има солиден стаж като оператор и асистент-оператор в редица родни ТВ и кино продукции, сред които са 4 сезон на сериала "Под прикритие" и филмът "Посоки" на Стефан Командарев. Един от идеолозите и основатели, настоящ директор, на Международен филмов фестивал "Карантината".

Входът и за трите събития е свободен.

                                                                           

Тържествена гала вечеря с начален час 19:30 ще събере творците в Гранд Хотел и СПА Приморец "на прощаване", до следващото издание на Порт Прим Арт Фест.

Патрон на тазгодишното пилотно издание на фестивала е голямата ни актриса Цветана Манева. Творчески директор и идеолог на форума, е художникът Стефан Божков. Организатори са община Бургас и знаковият за града от 1959г. насам, Гранд Хотел и СПА Приморец. Порт Прим Арт Фест събира разностранни изкуства в Бургас. За целта, той трансформира различни централни локации в града, любими на бургазлии и гостите на Бургас - Магазия 1 на Морска гара, Културен център "Морско казино", Експозиционен център Флора, зала НХК, елегантните зали на Гранд Хотел и СПА Приморец. Желанието на авторите на фестивала, е той да се провежда ежегодно и да представя в Бургас актуални събития от културната сцена и изкуствата, дело не само на родни творци, но и на световни имена.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини