Три години и половина затвор за любителя на златото Златимир

Три години и половина затвор за любителя на златото Златимир  - E-Burgas.com

През 2008 година откраднал  336 златни накита  от заложна къща в минно селище "Черно море"

Наложиха ефективно наказание от 3 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ на 43-годишният Златимир М. Той е признал вината си за това, че на 23 октомври 2008 г., в минно селище „Черно море“ – ул. „Атанас Буров“, от заложна къща, при условията на опасен рецидив. Златимир е действал в съучстие с Иван В. и Олег П след предварителен сговор

Тримаа разрушавали преградите и взломили на заключващите механизми на двете входни метални врати на гореупоменатата заложна къща  с тръбен ключ, метална щанга и отвертка. Те откраднали метална каса, в която имало сумата от 673 лв. и 336 златни накита – всичко на обща стойност 39 409 лв.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Златимир М. е предаден на българските правоохранителни органи от Република Гърция  въз основа на издадена ЕЗА. Съучастниците Олег П. и Иван В. са с наложени наказания, които са влезли в законова сила още през 2012 г. На Олег П. е наложено ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“, а на Иван В. е наложено условно наказание от 2 г., изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 4 г.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.
 

Коментари

Още от последните новини