Три блока в "Славейков" бранят зелени площи от нов магазин

Три блока в

Живущите се притесняват от шум и замърсяване, а търговците не искат нови търговски обекти

Живущите в трите блока 77, 47 и 46 в комплекс "Славейков", както и собствениците на търговски обекти в района, бранят зелена плош, която е застрашена от заличаване. Причината според тях e идеята в градинката да бъде изграден преместваем обект за продажба на пакетирани стоки. Недоволните бургазлии са входирали писмо до Общински съвет - Бургас, придружено с подписка, в което се обявяват против унищожаването на зелените площи.

Според тях вече има отсечени храсти в озеленанат площ. От отсичане са застрашени още шест дървета, цветя и тревни площи. 

"Считаме, че увреждането и/или унищожаването на зелени площи и декоративна растителност би довело и до увеличаване замърсяването на околната среда в района, на вредния шум, емисиите на вредни газове в района, който е с многобройно население, което винаги досега се е ползвало от посочените съществуващи досега благоприятни условия, каквито създават озеленените площи." пише в писмото до местния парламент. 

Другият основен аргумент идва от търговците в района, които вероятно се притесняват от бъдещата конкуренция. Те припомнят, че заплащат наем на Общинско предприятие „Общински имоти" при Община Бургас, договорът с което е сключен при съществуващите досега условия.

"Още повече, че разполагането на допълнителни преместваеми обекти в района не е необходимо, не е оправдано от гледна точка на нужди за създаване на допълнителни условия за обществено обслужване, тъй като тези нужди при съществуващите условия са дори презадоволени и поставянето на допълнителни такива обекти би дало обратен резултат и би застрашило интересите и дейността на развиващите вече дейност на територията търговци." пишат те. 

Писмото им ще бъде разгледано от Постоянната комисия по устройство на територията към Общински съвет - Бургас. 

 

Коментари