Треньори от „Звездичка” - част от Международния „Ювентус Джуниър камп“

Треньори от „Звездичка” - част от Международния „Ювентус Джуниър камп“  - E-Burgas.com

Уникалното спортно събитие събра 86 деца, треньори и спецове, влюбени във футбола

Треньорите Георги Цъцаров и спортният директор на ДФК „Звездичка” Иван Мирчев бяха част от уникалния тренировъчен лагер „Ювентус Джуниър камп“. Само четирима български треньори са имали шанса да бъдат рамо до рамо до италианските си колеги, да водят тренировки и да обучават децата. И един от тези треньори е бургаският Георги Цъцаров, който е част от екипа на  „Звездичка”.

„Изключително съм доволен от това, което демонстрира Георги Цъцаров на терена. Той показа класа, стил  и ниво, на което са италианските му колеги. Той водеше тренировки на децата, показа уникално поведение и техники. Изключително съм горд и щастлив с нашия треньор Цъцаров. Сверихме си часовника и се убедихме, че „Звездичка” не отстъпваме по нищо на Юве, и като тренировки, и като методи на преподаване. Беше  полезно за нас, заедно с моя колега Георги Цъцаров да сме на това уникално спортно събитие.”-сподели спортният директор на „Звездичка” Иван Мирчев.

Лично той е получил уверение, че много скоро бургаските звездички ще получат покана да гостуват на „Ювентус” , за да обменят опит на футболния терен.

Спортното събитие „Ювентус Джуниър камп“ се проведе в рамките на една седмица, на базата в Царско село в София. Участие взеха 86 деца на възраст между 5 и 17 години.  Те бяха разделени в 5 групи, които носеха имената на известни легенди на „бианконерите“ – Буфон, Бонучи, Пянич, Дибала и Игуаин. Основната идея на събитието беше да се пренесе изцяло футболната култура на „Старата госпожа“ у нас. За целта бяха поканени трима италиански треньори – Миха Рожина, Анджело Санапо и Николо Сарти.

В рамките на една седмица  децата се обучаваха на терен, имаха  уроци по италиански и английски език, лекции, свързани с основните правила и тактики във футбола, както и съвети за правилно хранене и възстановяване на организма.

„Това, което ме възхити е изключителната дисциплината, сериозността,  по който се водят тренировките, близост между всички от екипа. Начинът, по който се вади максимума от децата. Интересното е, че след тренировката, треньорите заедно с малките футболисти гледат видео от играта на терена, обсъждат се слабите и силните страни. Ние тук в „Звездичка” също вече го правим това. Имаме камери, разположени на терена, които снимат мачовете. След това се събираме и гледаме. Затова категорично мога да кажа, че „Звездичка” не отстъпва по нищо на европейските модели на обучение на малките футболисти.”-сподели още спортният директор Иван Мирчев.

Той с радост заяви, че заедно с Георги Цъцаров са имали възможност да наблюдават тренировки на ЦСКА на U19, U17, U7 на базата в„Царско село”. „Това, което е направил Стойне Манолов и неговият екип трябва да бъде за пример на хората, обичащи и милеещи за футбола в Бургас. Седемте терена, на който играят младите, базата, с която разполагат и начините, по който се обучават футболистите е уникално”-добави още Мирчев.

Спортният директор на ДФК „Звездичка” Иван Мирчев и треньорът Георги Цъцаров ще бъдат и част от документалния филм, който се подготвя за „Ювентус Джуниър камп“.  Организатори на проекта бяха  представители от Детска футболна академия – Комета и официалният фенлуб на Ювентус в България. Всички участници получиха  сертификати и много подаръци. Лично спортният министър Красен Кралев закри тренировъчния лагер.

Малките футболисти от ДФК „Звездичка”  вече имат и други покани от европейски клубове за съвместно сътрудничество, съвместни тренировки и обучения.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини