Тръгва проектирането на новия спортен център в "Меден рудник"

Тръгва проектирането на новия спортен център в

Община Бургас вече търси кой да проектира бъдещия спортен център в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Поръчката е на стойност 80 хил. лв. и трябва да приключи в срок от 165 дни. Спортният комплекс ще се намира на мястото на старото пресушено блато, в близост до обръщалото на автобусите.

Изпълнителят трябва да изготви проект за едноетажна обслужваща сграда с обща разгъната застроена площ, не по-малка от 450 кв.м. В нея трябва да има две многофункционални спортни зали, с площ съответно от около 200 кв.м. и около 100кв.м., подходящи за провеждане на тренировки по борба и бойни спортове, групови занимания и танци. В сградата трябва да има още два броя съблекални с душове, складове за спортен инвертар, лекарски кабинет и кафе -сладкарница. 

Предвидени са и няколко открити зони за футбол, два тенис корта, скейт парк и детска спортна площадка. Проектантът ще трябва да се погрижи около сградата да има зони за отдих, стационарни маси за шах и дама, обходна алея за крос, фитнес на открито и открит плувен басейн. 

Всички елементи на средата трябва да бъдат организирани във функционални зони,обвързани с лесни и достъпни връзки, в едно с благоустрояване на пространството между тях и при осигуряване на безконфликтен достъп и ползване. Проектантът ще трябва да постигне оптимално решение  на  пешеходните и транспортни връзки, входове и алеи за обслужване,включително и за достъп с велосипеди. В границите на комплекса да се осигурят места за паркиране, вкл. за хора с увреждания и велосипеди.

Проектантът ще трябва предвиди възможност за изграждане на трибуни  в зоната на  игрищата  с капацитет около 100 места,при използване на денивелацията на терена с цел минимални изкопни и насипни работи.  В границите  на комплекса да се  предвидят зони с  възможност за   монтиране на модулни трибуни около игрища с потенциал за провеждане на състезания.

От общинта припомнят, че вкомплекса са изградени незначителен брой спортни съоръжения, които не могат да задоволят нуждата от такива за броя на обитателите на комплекса, които са над 70 хил. души. В границите на комплекса няма спортен център с игрища за упражняване на различни спортове и предлагане на комплексна услуга. Настоящото техническо задание е изготвено като част от инвестиционната програма на общината за създаване на система от спортни съоръжения за осигуряване на възможности за спортуване на населението по възрастови групи в различни градски зони. 

Коментари

Още от последните новини