Трагедия в Слънчев бряг: Жена и дете се удавиха в морето

Трагедия в Слънчев бряг: Жена и дете се удавиха в морето  - E-Burgas.com

Български турист е опитал да спаси давещите си, тялото на момиченцето още не е открито

61-годишна чешка жена и 11-годишно момиченце от Чехия са се удавили снощи в курорта Слънчев бряг, съобщават от полицията. Съобщението е получено снощи малко след 20:00 часа верта за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост, срещу бистро "Кораба".

38-годишен българин се е опитал да спаси давещите се, но без успех. Той успял да извади възрастната жена от водата, но въпреки намесата му, тя починала. В морето обаче останало 11-годишното момиченце, което потънало и повече не се показали. 

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на "Морска администрация" и "Пожарна безопасност и защита на населението", но тялото на детето не е открито. Изчезналото момиченце е 11-годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с възрастната жена и 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг. 

По първоначални данни двете деца заедно с възрастната жена. влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ првлякла вниманието на мъжа, който се опитал да ги спаси. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка. 

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11 годишното момиченце продължават. Тялото на удавената жена е откарано за аутопсия в «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. 
По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини