Традиционното факелно шествие в памет на Апостола ще тръгне от 18:00 часа на „Тройката”

Традиционното факелно шествие в памет на Апостола ще тръгне от 18:00 часа на „Тройката” - E-Burgas.com

В понеделник  (19.02.2018) ще се проведе ежегодното факелно шествие по повод кончината на Апостола на свободата - Васил Левски, съобщават организаторите от ОЗБГ.

„Шествието започва от площад Тройката в 18:00 часа, продължава надолу към Община Бургас и оттам до градинката на ЖП гарата. Минаваме през градинката и се насочваме към хотел Приморец по улица „Княз Александър Батенберг". След това продължаваме нагоре по улицата, навлизаме в Морската градина и продължаваме до терасата на Морското казино. От терасата правим ляв завой и се насочваме към паметника на Апостола”, обясняват от ОЗБГ.

Шествието ще продължи до 20:00 часа, ще бъдат използвани факли, национални знамена, транспаранти, мегафон, плакати, венец, цветя и всички други атрибути, които не са в разрез със закона и морала. В зависимост от времето ще има оркестър и други артисти, а очакваният брой на участниците в шествието ще е около 500 души. След приключване на шествието не е предвиден маршрут за връщане, а всеки участник самостоятелно си тръгва, когато реши.

Коментари

Още от последните новини