Този понеделник в "Музикалното": Представят театралната постановка „Пук” от Валери Петров

Този понеделник в

Почитателите на театралното изкуство ще имат възможност да се срещнат с любимата детска приказка "Пук" от незабравимия Валери Петров, там където „морето е тънко”. В едно морско приключение ще поведат публиката, децата от Свободна школа по изкуствата към Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Деси, Лора, Ема, Зарко, Кики, Теодор, Петьо, Сашо, Рая, Силви, Марика и Дени.

Една телефонна кабина на брега на морето…Лили, която си няма вълшебна пръчица, но си има харпунче…Ужаса на океана Хрили, който се римува с Лили и на когото тя е „почти, съвсем напълно безразлична”...  И огромна любов към живота, към децата, към приключенията, към приятелството е забъркал екипът на театралното представление.
Сценография е дело на Георги Панайотов, Адриана Стойчева, Марияна Чиликова и Цветелина Неделчева. Със звук и светлина към тях се присъединяват  Калин Николов и Стоян Величков.
Текстът на  песните е  от  Цвета Андреева, а музиката към тях написа Петя Тончева. 
Режисьори са  Христо Хр. Симеонов и Стоян Величков. А режисьор- постановчик -  Христо Симеонов.

Зрителите ще попаднат в  приказното приключение на Лили в морските дълбини. Ще станат свидетели на  срещата й с уж най-грозната и страшна  риба Хрили,  ще преодолеят заедно  опасности и беди, за да се роди едно искрено и  дълбоко приятелство. И тогава децата ще подарят на възрастните това бисерче, което ни прави по- добри.  Защото всички деца са много добри и имат нужда само обич.

А порасналите  ще могат да се върнат в детството, макар и с още една бръчица по челата, но покорени от многоцветната красота на живота под повърхността на морето.

Театралната постановка „Пук” от Валери Петров, можете да гледате на 13 юни /понеделник/ от 11:30 и 19:00 часа в Концертната  зала Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров”. 

Коментари

Още от последните новини