Това комплекс „Славейков” ли е или джунгла

Това комплекс „Славейков” ли е или джунгла - E-Burgas.com

След обилните дъждове, зелените площи в комплекс ”Славейков” изглеждат така (виж галерията долу). Снимките изпрати наш читател, който е обезпокоен от буйната растителност.

„Аз съм баща и всеки ден извеждам детето си в парка. Но това което видях не ми харесва. Възмутен съм, че няма окосена нито една градинка. Ако не се вземат мерки, със сигурност ще плъзнат змии”-пише в сигнала си до нас читателят на е-Бургас, който се представя с името Георги Митев. Той дори сравнява комплекса с джунгла. „Имаме уж европейски площадки, модерни, а около тях е абсолютно недопустимо да има толкова висока трева”-допълва още той. Митев е направил и снимки на мястото, където се разхожда с детето си.

Според справка в сайта на община Бургас става ясно, че първото окосяване на тревните площи е започнало през месец март. И има график как през месеците април и май по два пъти ще бъдат обработвана зеленината и в комплексите. 

Общината е разделена на 6 района, като за всеки район ще се грижа отделна фирма. Това са ЦАУ „Долно Езерово“, ЦАУ „Приморие“, ЦАУ „Изгрев“, ЦАУ „Зора“, ЦАУ „Възраждане“ и ЦАУ „Освобождение“.  Графикът и разпределението на работата по поддръжката  се извърши от техническите ръководители от фирмите, които се грижат за окосяването. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини