Тодор Славов към съда: Ако тръгнат към вас 30 въоръжени, начело с Очите, какво ще направите

Тодор Славов към съда: Ако тръгнат към вас 30 въоръжени, начело с Очите, какво ще направите - E-Burgas.com

С този въпрос 30-годишният Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда Александър Алексиев в Слънчев бряг, се обърна към съдебния състав на апелативния съд в Бургас и към представителя на държавното обвинение

Той отново се изправи пред съда с искане за промяна на мярката му за неотклонение, само дни след като Окръжният съд в града отказа да го пусне под домашен арест.

Според двамата адвокати на обвиняемия и по думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който днес даде брифинг пред медиите в града,  имало множество доказателства, които обаче към момента не фигурирали в кориците на делото. Адвокатите на Славов поискаха отлагане на разглеждането на мярката, докато не се запознаят с тях, но след кратко съвещание съдът прецени, че искането за представяне на нов доказателствен материал е неоснователно. 
За втори път и пред този състав защитниците обявиха, че Славов е стрелял, за да защити живота си и в случая става въпрос за неизбежна отбрана , а не за убийство или опит за убийство, каквито обвинения са повдигнати на подзащитния им. 

Прокуратурата обаче посочи, че гарда е застрелян в гръб, което на практика определя тази версия като защитна такава. Резултатът от балистичната експертиза на куршумите, извадени от тялото на гарда сочи, че двата броя проектила с калибър 9х19 мм са от оръжие Щаер М9, каквото е иззето от Славов. Прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение и с мотива, че съществува реална опасност Тодор Славов да се укрие или да извърши друго престъпление. Според прокурора по делото събраните до момента доказателства сочат обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил убийството на Алексиев.

В крайна сметка Апелативен съд - Бургас не уважи искането за налагане на по-лека мярка на Тодор Славов.




 

Коментари

Още от последните новини