Тестдрайв на Б2: 20 мин. от автогара "Юг" до "Славейков" (Видео)

Точно 20 минути е времето, за което бързата автобусна линия Б2 достига от спирката на автогара „Юг“ до терминала в ж.к. „Славейков“ . Толкова отсече нашият хронометър на днешният официален тестдрайв на бързата линия Б2. Трябва да отбележим обаче, че това е тест драйв и няма престои за качване и слизане на спирките, което ще увеличи още времето.

Припомняме, че официално бързите линии влизат в действие от тази събота (26 ноември), точно шест години от подписването на договора за безвъзмедна финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт.

Голямо вниамние ще бъде обърнато и на бургаските шофьори, които все още карат в маркировката на автобусите. „От събота пътната полиция ще контролира и няма да се позволява в буслентите да се движат автомобили. Ще могат да се движат само на местата, където е прекъсната линията. Проектната скорост, с която трябва да се движи автобусът е 33-34 км/ч. Преценено е за по-малко от45 минути от терминала в „Меден рудник“ да се пристига до терминалите в „Изгрев“ и „Славейков“, сподели днес зам.-кметът Красимир Стойчев.

От общината са убедени, че със заработването на новата система бургазлии ще слязат от колите си и ще се качат в градския транспорт. Един от основните мотиви за това щяло да бъде изграждането на големи паркинги в терминалите и тези, които си закупят карта за обществения транспорт, ще получат безплатно съхранение на автообилите си. „Така че масово ще се ползва градския транспорт“, категорични са от общината.  

Сподели новината:

Коментари