Темида застигна 18-годишния Златомир от Айтос, който затри свой приятел преди 2 години

Темида застигна 18-годишния Златомир от Айтос, който затри свой приятел преди 2 години - E-Burgas.com

15-годишният тогава младеж катастрофира минути преди Нова година

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд 18-годишния Златомир Велчев., подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на свой приятел. Инцидентът стана на 31 декември 2015 години, минути преди Нова година. 

Тогава Златомир е шофирал след упторебата на алкохол и без шофьорска книжка, тъй като е бил непълнолетен. Според прокуратурата обаче той е разбирал свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушил правилата за движение по пътищата. Освен това той се е движил със 125 км/ч. в резултат на което е допуснал самостоятелна катастрофа. Той загубил управлението върху автомобила при навлизане в ляв завой, след което последвали удари в мантинелата. От удара загива 17-годишно момче от Бургас, което е изхвърчало от колата и е починало от множество травми. 

Подсъдимият и пострадалият били в една компания и празнували новогодишната нощ. По време на тържеството консумирали алкохол. Докато празнували решили да вземат колата на бащата (без негово съгласие и знание) на трето момче от компанията, с която всички да се поразходят. Така общо четирима души тръгнали от бургаския комплекс „Меден рудник“, където празнували към гр. Айтос, където се намирала компания от техни познати. Катастрофата е настъпила по пътя от гр. Айтос към гр. Бургас, когато пострадалият и подсъдимият се връщали.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 15 март. 

Коментари