Тежка загуба на шампиона в София

Тежка загуба на шампиона в София - E-Burgas.com

ЦСКА надигра Нефтохимик с 3:0 (25:19, 25:22, 25:23) в дербито на седмия кръг на волейболната Суперлига и задълбочи проблемите на шампионите.

За "червените" това е шеста победа в първенството, докато гостите допуснаха трета загуба от началото на шампионата.

Бургазлии стартираха по-добре в първата част и дръпнаха с 4 точки (3:7). ЦСКА обаче не само изравни играта, но и на свой ред поведе. "Червените" натиснаха съперника със сервис и след няколко добри начални удара на Венцислав Георгиев и Пламен Шекерджиев имаха преднина при 12:9, а по-късно и със 17:12, което бе достатъчно, за да спечелят първата част.

Във втория гейм домакините бяха по-постоянни, докато бургазлии направиха повече грешки в ключовите моменти. ЦСКА имаше леко предимство почти през целия гейм от 2-3 точки и поведе с 2:0. В края на втория гейм в игра за Нефтохимик влезе Георги Братоев, който се възстановява от контузия и дори накуцваше на полето.

Той остана на игрището и в третата част. В началото геймът бе равностоен. В средата на частта домакините натрупаха добра преднина от 16:11, когато на сервис беше Владимир Станков. Играчите на Нефтохимик се доближиха много близо до "червените", но нямаха сили за повече и "армейците" се поздравиха с чиста победа.

Венцислав Георгиев завърши с 19 точки (1 ас, 2 блокаади), Симеон Александров добави 11 точки (2 аса, 2 блокади).

За Нефтохимик Георги Петров записа 12 точки (2 блокади).

Лукойл Нефтохимик: Савелий Поздняков, Илия Петков, Любомир Агонцев, Дмитри Яковлев, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров - либеро;

Треньор: Найден Найденов;

BGvolleyball.com

Коментари

Още от последните новини