Теди Салпаров: Надявам се да направим едно силно световно първенство

Либерото на националния отбор на България и играещ спортен директор на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) Теодор Салпаров бе в Sportal TV днес. Волейболистът, който през изминалите години спечели 3 пъти Шампионската лига с руския гранд Зенит (Казан), говори за новия си отбор, националния тим и очакванията за бъдещето.

“Групата ни на Мондиал 2018 е приемлива. Най-силният ни съперник там е Полша. Световните шампиони са си класа. Вярно е, че през последната година не постигнаха големи резултати. Ние също ги победихме с 3:2 в Световната лига, но те са най-сериозните ни конкуренти за първото място в Група D. Тимът на Иран също е много силен. Отборът на Куба, в какъвто и да е състав, винаги може да поднесе изненади. Финландия ги победихме и 3:0 наскоро на Европейското първенство, но също не са отбор за подценяване. Само съставът на Пуерто Рико е може би по-слаб и за него не знам почти нищо. Надявам се да направим едно силно световно първенство, а и публиката във Варна и София да ни подкрепя, както на Евроволей 2015 в София”, заяви Теодор Салпаров в специално интервю пред Sportal.bg.

“Много е важно да не допуснем грешка в предварителната ни група. Ако спечелим всичките си срещи в нея, после ще може да си позволим и загуба от друг фаворит във втората група, която ще се играе в София. Хубаво ще е да се борим за медалите, така както през 2006 година, когато под ръководството на Мартин Стоев постигнахме изключителен успех. Всички в отбора сме много мотивирани да постигнем най-добрия резултат за България и ще дадем максимума от своите възможности. Надявам се България да е волейбол през 2018 година”, добави Теодор Салпаров.

Сподели новината:

Коментари