Тече, всичко тече на „Тройката“ в Бургас (снимки)

Тече, всичко тече на „Тройката“ в Бургас (снимки) - E-Burgas.com

Рекички от фонтани и чешмички правят опити да се влеят в Жабарника

troikata2

Тече, всичко тече - "Тройката" няма бряг, но си тече - няма как.

Вече повече от половин година Бургас не може да си избере девиз, който да застане под герба на общината. Площад "Тройката" обаче има шансове да го изпревари - я с девиз, я със собствен химн.

В началото на месеца ви писахме за проблемите с двата фонтана, които продължават да наводняват площада. Оказа се обаче, че те далеч не са единствените източници на локви върху новата настилка.

Проблем правят дори на пръв поглед безобидните чешмички, които трябва да утоляват жаждата на бургазлии през лятото. И докато при фонтаните проблемът е свързан с нивелацията на настилката, то проблемът при чешмичката е единствено в силата на струята. Въпреки това вече няколко седмици никой не се решава да я оправи, докато малката рекичка прави опити да се влее в по-голям водоем - в лицето на Жабарника.

troikata1

По-всичко изглежда, че тази гледка ще посрещне и туристите в Бургас, които едва ли ще останат очаровани. Ние пък може да се молим слънцето да бъде достатъчно силно, за да може водата да се изпарява по-бързо, отколкото тече...

troikata

Коментари

Още от последните новини