Тази седмица: Стартират часове по китайски език в три бургаски училища

Тази седмица: Стартират часове по китайски език в три бургаски училища - E-Burgas.com

Обучението по китайски език от тази седмица започва активно в три бургаски училища. Близо 500 деца от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия се включват в програмата. Записването в нея става по желание на децата и техните родители.
Часовете по китайски език ще водят двете млади преподавателки Дзън и Ян, които пристигнаха в Бургас и се запознаха с обстановката в трите учебни заведения. Преди да влязат в класните стаи те се срещнаха със зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева и директорите на трите училища, където ще се изучава китайски език.
"Вие сте чакани гости в нашия град, към езика има голям интерес от страна на децата и вярвам, че скоро това обучение ще даде много добри резултати", каза по време на срещата Йорданка Ананиева.
Двете учителки идват с амбицията да предадат на децата добри знания - както за езика, така и за културното богатство на своята страна. Община Бургас осигурява за преподавателките жилища и условия за работа.  
Идеята за часовете по китайски език в бургаските училища се роди след споразумението за жп линията, по която се доставят стоки от Китай през Бургас към цяла Европа.
Община Бургас предвижда да кандидатства с проект по китайски програма за обзавеждането на училищен смарт кабинет.

Коментари

Още от последните новини