"Тартюф" стъпва на бургаска сцена

В „Тартюф“, класическата комедия на нравите, Молиер улавя духа на престореността и осмива алчния човек. Постановката ще се играе на 25 януари от 19 часа на сцената на НХК

В ролите: Веселин Ранков, Гергана Данданова, Евелин Костова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Иван Радоев, Гергана Плетньова, Веселин Анчев, Калин Иванов, Луизабел Николова, Десислава Касабова, Симеон Дамянов, Асен Кобиларов

 Надниквайки в дома на заможния буржоа Оргон, виждаме сцени от живота – такива, на каквито се натъкваме до ден-днешен. Сцени, в които измамамата заслепява честнотта, откритостта е равностойна на наивност, доверието – на глупост, а послушанието – на робство. Алчността за богатство, плът и имоти е дяволската сила, която заразява минало и бъдеще.

В „Тартюф“, класическата комедия на нравите, Молиер улавя духа на престореността и осмива алчния човек. Сюжетът на пиесата е актуален и днес и не слиза от световните сцени.

Лъжливият морал, привидната святост, порядъчност и безкористност на Тартюф са маска, зад която дебне коварството. Примамлива се оказва опаковката, блазнеща с безупречна външност и финес.

 СПЕКТАКЪЛЪТ ЩЕ СЕ ИГРАЕ  НА 25  януари  от 19ч. на сцената на НХК.

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ тел. 0894/898-098-Маруся Русева-организатор

Галерия
Коментари

Още от последните новини