Млади таланти от Несебър са вписани в Алманах „Успелите деца на България 2016”

Млади таланти от Несебър са вписани в Алманах „Успелите деца на България 2016” - E-Burgas.com

За поредна година Община Несебър има представители в списъка на успелите деца на България. Пет таланти, номинирани от Фондация „Димитър Бербатов”, са в престижната листа за 2016 година. Това са Самуил Лечев, София Коларова, Станислав Иванов, Любомира Тодорова и Константин Башиков. Те са включени в излезлия преди броени дни Алманах „Успелите деца на България 2016”. 

Самуил Лечев - София Коларова и Станислав Иванов - Любомира Тодорова са състезатели по спортни танци и са номинирани като танцови двойки, а Константин Башиков е пианист. Самуил и София са дванадесетокласници от Търговската и Английската гимназия в Бургас, Станислав е ученик в осми клас в ГРЕ „Г. С. Раковски” –Бургас, шестокласничката Любомира учи в ОУ „Братя Миладинови” –Бургас, а 8- годишният Константин е възпитаник на НУМСИ "Проф. П. Владигеров" - Бургас. Това, което ги обединява е, че са от Несебър, както постигнали значими успехи в спорта и изкуството. Младите ни таланти получават престижното признание за класиране на призови места в национални и международни състезания и конкурси в областта на спорта и изкуството. 

И през 2017 година Самуил и Станислав продължават успешното си развитие в своя красив спорт с нови партньорки. Константин също продължава да жъне успехи в сферата на изкуството. След месец започват номинациите на Фондация „Димитър Бербатов” за 2017 година, сред които отново очакваме да видим талантливи несебърски представители. 

Номинациите са в рамките на Проекта на фондацията „Награди за успелите деца на България”, който стартира успешно през 2008 г. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

Списъкът на одобрените от журито номинации може да се разгледа на следния интернет адрес (списъкът е по азбучен ред) – http://dberbatov.org/nagradi/list.
Номинации на несебърските представители:

Самуил Лечев и София Коларова – http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/547

Станислав Иванов и Любомира Тодорова – http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/906

Константин Башиков - http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/673

Коментари

Още от последните новини