Талантлива художничка подари свои творби на УМБАЛ Бургас, готви изложба в Лувъра

Талантлива художничка подари свои творби на УМБАЛ Бургас, готви изложба в Лувъра - E-Burgas.com

Талантлива бургаска художничка подари свои картини на УМБАЛ Бургас. Веселите рисунки на Борислава Марчева ще развличат най-малките пациенти на болницата и ще украсят стаите във Второ детско отделение. Създаването на 20-те творби е отнело на авторката около месец и половина.

Борислава Марчева е на 27 години, завършила е Английската гимназия в Бургас. Учи анимация във Великобритания, била е една от най-обещаващите студенти. За съжаление се наложило да прекъсне и да се върне обратно в България заради заболяване. Но съхранила страстта към рисуването. То й помага да намира опора в ежедневието и в борбата с болестта. В момента подготвя своя изложба в Лувъра.

Младата жена е една от посетителките на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Центърът е най-новата социална услуга на Община Бургас и осигурява дневна и почасова подкрепа на своите клиенти и техните семейства. Там те разчитат на помощта на социални работници, психолог, трудотерапевти. Към центъра има медицинско лице и консултант-психиатър, както и множество разнообразни форми на подкрепа - от почасови занимания, до помощ със справянето с битови ситуации – напр. попълване и подаване на документи, обучения, работа със семейства и близки.

Юлия Куцарова, директор на Центъра, и Мая Казанджиева, директор "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в Община Бургас, дойдоха лично да подкрепят Борислава при предаването на рисунките в болницата.

„Благодарни сме на всички в Центъра, както и на Община Бургас. Отношението, загрижеността на тези хора към Борислава и нашето семейство й помагат да продължи напред", споделиха майката и братът на Борислава, които също дойдоха с нея в болницата. „Ще помагаме на Борислава и ще се радваме тя да организира и други свои самостоятелни изложби", увери Мая Казанджиева.

Галерия
Коментари

Още от последните новини