Така най-вероятно ще изглежда бъдещият кабинет

Така най-вероятно ще изглежда бъдещият кабинет - E-Burgas.com

Ивайло Московски и Лиляна Павлова ще се върнат като министри съответно на транспортното и регионалното министерства. Делян Добрев най-вероятно ще бъде отново министър, този път само на енергетиката, защото мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде разделено на три. Вежди Рашидов пак ще отговаря за културата.

Финансов министър ще бъде Владислав Горанов, който беше зам.-министър на Симеон Дянков. Начело на земеделското министерство ще застане Десислава Танева. Ивелина Василева е предложението на ГЕРБ за министър на околната среда и водите. Веселин Вучков, който беше зам.-министър на Цветан Цветанов, е най-вероятният министър на вътрешните работи. Предложението на реформаторите беше за Атанас Атанасов.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски най-вероятно ще оглави Министерството на икономиката. Петър Москов сигурно ще заеме поста на министър на здравеопазването. Другите постове за реформаторския блок най-вероятно ще бъдат Христо Иванов и Даниел Митов, които в момента са служебни министри съответно на правосъдието и на външните работи.

Лидерът на земеделците в Реформаторския блок Николай Ненчев е предложен за министър на отбраната. Образованието по всяка вероятност също ще бъде получено от реформаторите. За министър там е предложен Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

За министър на спорта вероятно ще бъде предложен Красен Кралев.

Коментари

Още от последните новини