Световни топ плувци идват на състезание в Парк "Арена"

Световни топ плувци идват на състезание в Парк

Топ плувци от шест държави ще мерят сили в Парк "Арена ОЗК"

Международно състезание от най-висок ранг ще събере в Бургас над 600 плувци и звезди на плувните спортове от страната и чужбина. Това ще се случи на 10 и 11 ноември с първото издание на супер турнира  Burgas Swimming open`2018.

Мястото е най-модерният плувен комплекс в България – Парк "Арена ОЗК" - Бургас, в ж.к. "Славейков".  Той е с олимпийски размери, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. Турнирът ще събере състезатели във възрастови групи  А(2008-2009); В(2007); C(2006); D(2004-2005). 

Всеки от тях ще има право да участва в 4 индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой състезатели от клуб в една дисциплина, както и брой на състезателите в отбора. Записванията за участие ще продължат до 24 октомври на телефон +359885940291. Главен съдия на турнира ще бъде Вили Цеков.

Официалният старт на Burgas Swimming open 2018 ще бъде даден точно в 16.30 часа на 10 ноември с уникална програма. В нея, освен големите имена на плувните спортове у нас, акустиката на спортното съоръжение ще изпробва с гласа си една от най-популярните млади български изпълнителки.

За всички изненади в програмата на турнира ще продължим да ви информираме през следващите седмици.

Водещ на събитието ще бъде коментаторът за "Евроспорт", динамото в плувните спортове Георги Чобанов. Той е международно признат и е първият от 21 години насам наш съдия на Европейското първенство по плуване в Лондон.

Организатори на Burgas Swimming open 2018  са СК "Акулите", Унибетони, със специалното съдействие на Българска Федерация Плувни Спортове и Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини