Световни шампиони идват в Созопол за европейското по плажен тенис

Световни шампиони идват в Созопол за европейското по плажен тенис - E-Burgas.com

Созопол е домакин на европейското първенство по плажен тенис, което ще се проведе в ваканционно селище Санта Марина в Созопол, като до края на седмицата ще се насладим на уникалните изпълнения на най-добрите състезатели на континента в този атрактивен спорт.

На специално изградените игрища на плаж „Златна рибка” ще играе звездният състав на Русия, който това лято спечели световната отборна титла на първенството в Москва, пише „Спортал“. Традиционно сред фаворитите както и мъжете, така и при жените, са представителите на Италия. В отбора са трикратният световен първенец Марко Гаравини и шампионът в последните две издания на този форум Микеле Капелети.

България ще бъде представена от най-добрите двойки – Катина Симеонова/Лазарина Стефанова, Йоана Андреева/Катерина Генова, Димитър Симеонов/Емил Аргиров и Борислав Бончев/Виден Нацев. Вчера станаха ясни и имената на последните двойки при жените и при мъжете след завършилия квалификационен турнир. Страната ни има право на по още една двойка в двете категории като домакин на състезанието.

Официалното откриване на първенството е тази вечер от 18:30 часа на плаж „Златна рибка”, а мачовете стартират в петък от 9:00 сутринта. Входът е свободен за всички състезателни дни.

Коментари

Още от последните новини