Световен куриоз! Прекратиха мач в Бургас след само 6 секунди игра

Световен куриоз! Прекратиха мач в Бургас след само 6 секунди игра - E-Burgas.com

Мачът от 8-ия кръг на женското първенство по футбол между отборите на ЖФК Бургас и Нефтохимик Бургас 1962 е на път да счупи всички рекорди за най-малко времетраене. И този път се използва вратичката в правилниците, че един отбор не може да продължи с 6 или по-малко състезатели на терена, пише sportal.bg.

Срещата, която се явява и градско дерби, приключи още в 6-ата секунда на мача заради контузия на състезателка на "зелените" и уж липса на резерви. Очакванията са ЖФК Бургас да получи служебна победа, но лошото е поведението на символичните гости, които бяха подготвили този фарс.
Мачът трябваше да започне в 13.00 часа, а отборът на Нефтохимик пристигна на терена във Ветрен в 12.30 с 12 състезателки. Без да загряват, те се съблякоха по екипи, подканени от съдийската бригада, но само 7 от тях излязоха на игрището. Останалите 5 момичета стояха на резервната скамейка, незнайно защо.

След като беше изпълнен центърът и топката влезе в игра, една от състезателките на Нефтохимик 1962 без да има какъвто и да е контакт с когото и да било, се свлече на терена. Близо 4 минути й се оказваше лекарска помощ, след което съдията Валентин Станчев от Сливен даде края на мача.

Домакините от ЖФК Бургас се бяха настроили за градско дерби и тимът им се подготвяше усърдно за тази среща. Те заемат 5-о място в класирането с 10 точки от 5 мача, на 6 от лидера ЛП Суперспорт. Нефтохимик 1962 е на последната 11-а позиция с 5 загуби от 5 мача и голова разлика 0:47.

"Женският футбол е напълно аматьорски. Ние идваме да играем, защото обичаме този спорт, но подобно отношение от нашите съграждани е обидно и срамно", каза една от състезателките на ЖФК Бургас. 
Женският отбор на Нефтохимик до миналата година носеше името Бургас Лейдис Клуб и получава финансова субсидия от общината.

Коментари

Още от последните новини