Студен фронт идва към България от Северния Ледовит океан

Студен фронт идва към България от Северния Ледовит океан - E-Burgas.com

Прогноза показва, че около средата на следващата седмица у нас ще завали сняг. До понеделник времето обаче ще е хубаво.
Според сегашните сценарии на моделите, идната сряда директно от района на Карско море, в акваторията на Северния Ледовит океан, към страната ни ще се пренася студен въздух. Ще бъде студено за октомври, с максимални температури от 8 до 14 градуса. 

Ще превалява над цялата страна, като в планините, при това не само по високите части, ще вали сняг. Заради интензивните и сложни процеси, подробности очаквайте в актуализациите на прогнозата в следващите дни.

Утре промяна на времето няма да настъпи. Вятърът ще стихне. Облачността ще бъде незначителна, средна и висока, а дневните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса. Минималните ще са от 8 до 13. 

В събота и неделя ще остане сухо и топло за началото на октомври, с минимални температури от 9 до 14 и дневни - от 22 до 27 градуса. На отделни места не са изключени и по-високи стойности, до около 28, 29 градуса. 

В понеделник от северозапад ще започне увеличение на облачността и привечер и през нощта срещу вторник с умерен и силен вятър ще започне да нахлува студен въздух. Максималните стойности ще бъдат от около 21 на запад до 27, 28 в източните райони. 

Още привечер от запад ще започнат валежи от дъжд, които ще се разпространяват на изток и през нощта ще обхванат цялата страна. 

Повече ще вали във вторник в централните и източни части на страната. Температурите ще се понижат с десетина градуса и ще са от 12 до 18 градуса. 

dir.bg

Коментари

Още от последните новини