Строителството "Арена Бургас" закъснява с половин година (снимки)

Строителството

Бойко Борисов се притесни, че другите градове ще завидят на Бургас за спорнтата зала

Строителството на "Арена Бургас" изостава с 6 месеца, призна днес кметът на Бургас Димитър Николов пред бъдещия премиер Бойко Борисов. Причина за това е тежкото финансово състояние на един от участниците в консорциума, който има проблеми с "Българска банка за развитие". Поради тази причина другите две фирми трябва да продължат обекта. Очаква се все пак проблемът да бъде решен скоро. 

Към момента са изпълнени 60 % от строителните дейности по обекта. Спортната зала най-вероятно ще е готова 90% на груб строеж през лятото на 2018г

Бойко Борисов пък се пошеува с размера на бъдещата "Арена Бургас", която по площ е по-голяма от "Арена Армеец" в София. Той посъветва бургазлии да не се хвалят много пред останалите градове, които ще попитат "Защо пак Бургас?". 

Кметът Димитър Николов обаче се оправда, че момента градът ни няма спортна зала, която да отговаря на нуждите на спорта. Големите размери на "Арена Бургас" пък обоснова в изискванията на Европейската и Световната федерация по лека атлетика, с които проектът е бил съобразен. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини