Строителния техникум и Камарата на строителите стартираха курс по саниране

Строителния техникум и Камарата на строителите стартираха курс по саниране  - E-Burgas.com

Той е съвместна инициатива между училището и Камарата на строителите

Курс по саниране започна в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас. Курсът е предназначен за служители на строителни фирми, които изпълняват проектите за санирането. Той е двудневен, започна вчера, а целта му е да опресни и обнови знанията с най-новите материали и технологии, използването в енергийно ефективните изолации. Темата е актуална за сезона и бе поискана от фирмите, обясни директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Курсът е безплатен както за служителите, така и за фирмите. Таксите се заплащат от Камарата на строителите – Бургас. Единственото условие е фирмата да е вписана в Централния професионален регистър на строителя и да подаде заявка за обученията. В сегашния курс са включени 26 души от 10 фирми.

Това е съвместна инициатива между Строителния техникум и Камарата. През април т.г. по същата програма бе проведено обучение за безопасни условия на труд. Целта на партньорството между Камарата на строителите и професионалната гимназия е да бъдат идентифицирани нуждите на строителните фирми и периодично да бъдат организирани обучения и за други умения в строителството.

Галерия
Коментари

Още от последните новини