Страхотен Нефтохимик се озъби на Монтана! 1:1 във втория плейоф, титлата поглежда към морето

Страхотен Нефтохимик се озъби на Монтана! 1:1 във втория плейоф, титлата поглежда към морето - E-Burgas.com

Младият Георги Петров оправда доверието на Петър Дочев да разчита на него в тайбрека

Отборът на Нефтохимик показа характер във втория плейоф от финала в Суперлигата и обърна Монтана с 3:2. Мачът бе близнак на вчерашния, с изключение, че Нефтохимик взе много по-убедително своите геймове, а в тайбрека не даде никакви шансове на домакините.

Опитът на класните състезатели на „шейховете“ надделя над добрата отборна игра на Монтана и интригата във финала стана още по-заплетена. Мачът ще се запомни и с доброто представяне на младия посрещач Георги Петров, който направи няколко изключителни точки в най-важните моменти от края на мача. С това той категорично оправда доверието на треньора Петър Дочев, който заложи на 17-годишния играч в най-важния момент от мача. Георги дори направи и ас от сервис, но съдиите отсъдиха топката му в аут. На видеоповторението обаче се видя, че топката кацна върху външната част от линията.

Следващият мач между двата отбора е в навечерието на Великден в бургаската зала „Младост“, като на Нефотхимик е нужна пълна подкрепа от бургазлии, за да завършат серията и вдигнат шампионската титла край морето, където и е мястото.

Коментари

Още от последните новини