Страх тресе циганите в Дебелт

Страх тресе циганите в Дебелт - E-Burgas.com
debelt (5) Страхуваме се много за живота си и за нашите деца и затова не ги пускаме на училище, споделиха жители на ромската махала в Дебелт. Те отричат нападението на Мария, която е все още в болницата със счупен нос и с шита вежда, да е тяхно дело. Разграничават се и от семейството на осмокласника, който изнасили 12-годишно момче в училищната тоалетна и казват, че заради един престъпник не искат война и цялата махала да е под пламъците, показа репортаж на TV7.„Не е вярно, че сме си правили оръжия от бръснарски ножчета и заострени телове. Това са измислици. Не можем да спим. Цяла вечер палим гумите и се топлим навън. Детето ми става и в съня си започва да реве. Това не е нормално. Ние не сме виновни. Извършителят е арестуван. 

Майката и бащата също съжаляват за тази постъпка. Съжаляваме за това, всеки си има деца и заради един не може да страда цялата махала. Благодаря на жандармерията, че ни пази“, каза един от жителите на ромската махала.

„Миналата вечер взех детето си навън, за да можем да се подготвим да бягаме, защото казаха, че ще дойдат рокери с ножове и брадви. Как няма да се страхуваме“, добавя друг ром.

Децата ни са много стресирани и затова не ходят на училище, сподели майка на 12-годишно момиче.  БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини